Nieuw elan voor de Forelstraat

Aan de Forelstraat in Haarlem liggen 99 galerijwoningen met een schitterend uitzicht op de Meerwijkplas. Toen Elan Wonen deze panden wilde laten onderhouden, werden aan de balkon- en galerijvloeren ernstige gebreken ontdekt. Rutges Vernieuwt maakte van dit nadeel direct een voordeel, door de oude balkons te vervangen door nieuwe, grotere versies.  

Niet eenvoudig, want er moest op grote hoogte worden gewerkt en er was onvoldoende plaats voor een steiger. Bovendien moesten alle werkzaamheden in bewoonde staat worden uitgevoerd. Daarom bedachten we een uitgekiend logistiek plan, waarbij een vrachtwagen elke dag stipt op tijd 4 nieuwe balkonvloeren afleverde en 4 oude vloeren direct weer afvoerde. 

Het resultaat: alle bewoners kregen er maar liefst 7 vierkante meter balkon bij. Ook vernieuwden we de gevels, de kozijnen en het trappenhuis, verlaagden we de drempels en verduurzaamden we het gehele complex. Veel warmte en warm water worden nu in het gebouw zelf opgewekt, dankzij een luchtwarmtepomp en 60.000Wp aan zonnepanelen. Samen met hoogwaardige isolatie hebben deze maatregelen gezorgd voor gemiddeld 40% energiebesparing.

We bedachten een uitgekiend logistiek plan, waarbij een vrachtwagen elke dag stipt op tijd 4 nieuwe balkonvloeren afleverde.

 

  • Project Forelstraat
  • Locatie Haarlem
  • Opdrachtgever Elan Wonen
  • Uitvoering Februari t/m 
december 2014
  • Aanneemsom € 6.200.000
  • Typisch Rutges
    • Veel aandacht 
voor het comfort 
van bewoners
    • Ruimtegebrek 
opgelost met een 
slim logistiek plan
Het vermelden waard:

Meer weten over ‘nieuw elan voor de forelstraat’?

Bel of e-mail Daniël Bontje

06 – 20429370djjbontje@rutges.nl