Prettig wonen in Buiten Zorg

Om ouderen langer zelfstandig te laten wonen, vroeg woonzorgcentrum Habion aan Rutges Vernieuwt om 48 eenkamerappartementen om te bouwen tot 35 tweekamerwoningen. Eén van de uitdagingen bij deze klus: het oude ‘verpleeghuisgevoel’ zoveel mogelijk wegnemen.

De ouderenzorg is aan het veranderen: ouderen blijven steeds langer thuis wonen en kopen zelf de zorg in die ze nodig hebben. Om dit ook in Buiten Zorg mogelijk te maken, bouwden we 35 frisse, hedendaagse appartementen, allemaal met eigen keuken, badkamer en toilet. 

Tijdens de werkzaamheden zorgden we dat zorgbehoevende ouderen veilig en comfortabel in hun woningen konden blijven. Zo kwamen we niet op de gangen en werkten we altijd vanuit buiten. Ook materialen voerden we van buitenaf aan, zodat bewoners er geen last van hadden. 

Veel aandacht was er voor de look & feel van het gebouw. Hallen werden minder strak en ‘ziekenhuisachtig’, er werd vrolijk tapijt gelegd in diverse kleuren en er ontstond meer reuring in het gebouw, onder andere in de gemeenschappelijke keuken. Vroeger werden daar alleen de maaltijden voor bewoners bereid, nu kunnen buurtbewoners er ook kookworkshops volgen. Op deze manier is het gebouw meer gaan leven en komen ouderen en buurtbewoners makkelijk met elkaar in contact.

Veel aandacht was er voor de look & feel van het gebouw. Hallen werden minder strak en ‘ziekenhuisachtig’. Door de nieuwe kozijnen, gevelbekleding en zonwering is Buiten Zorg weer toekomstbestendig.

  • Project Buiten Zorg
  • Locatie Zuid-Scharwoude
  • Opdrachtgever Habion
  • Uitvoering April t/m oktober 2018
  • Aanneemsom € 3.000.000
  • Typisch Rutges
    • Zorgvuldig omgaan met kwetsbare bewoners
    • Geheel nieuwe functie voor een bestaand gebouw

Bewoners aan het woord

Ik heb het allemaal uit handen gegeven

“Ik heb de renovatie best wel goed ervaren; ik heb het allemaal uit handen gegeven. Als ik het zelf had moeten regelen, had ik sommige dingen misschien anders gedaan, maar ik ben er best tevreden over. De werknemers waren prima, geen last van gehad.”

Mevrouw Stomp. Renovatie van sanitair.
Meer weten over ‘prettig wonen in buiten zorg’?

Bel of e-mail Daniël Bontje

06 – 20429370djjbontje@rutges.nl