Mensen met hart voor de zaak

Er werken meer dan 200 vernieuwers bij ons, waaronder timmermannen, schilders, betonreparateurs, bewonersbegeleiders, uitvoerders, planvoorbereiders en bouwkundigen. We verwelkomen continu nieuwe vernieuwers en bieden ze meer dan alleen banen: we bieden ze carrières en alle trainingsmogelijkheden die daarbij komen kijken.

Al sinds 1894 is Rutges Vernieuwt een innovatief, stabiel en gezond familiebedrijf. Blije werknemers zorgen voor blije klanten. Dat is dus alles wat voor ons telt. Dankzij die focus groeien we gestaag en beheerst.

We staan voor elkaar klaar

Armanda van Zuijlen

Na jaren werkzaam te zijn geweest als secretaresse in de advocatuur ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Deze heb ik gevonden bij Rutges Vernieuwt, waar ik me meer kan richten op de facilitaire zaken. Als office assistent sta ik centraal in het bedrijf. Samen met mijn twee directe collega’s zorgen we ervoor dat alle medewerkers hun werk goed kunnen uitvoeren. Of het nu gaat om een nieuwe pen, schoonmaak, regelen van een lunch of het parkeren van je auto, we staan altijd klaar!
We zorgen er onder andere voor dat alle facilitaire zaken binnen (en buiten) het pand geregeld worden. De coördinatie van de BHV en het beheren van het wagenpark is ook een onderdeel van onze taken. Het leuke van deze functie is dat het zo veelzijdig is. Er wordt veel (tegelijk) van je gevraagd. Plannen en samenwerken zijn dan ook een belangrijke speerpunten. We hebben een goed team dat mijn werk extra leuk maakt!

Rutges is een mooi familiebedrijf met een hele fijne sfeer. We staan voor elkaar klaar en zijn betrokken bij elkaar. Dit maakt Rutges voor mij een fijne organisatie om bij te werken.

 


Wat ik allemaal heb geleerd bij Rutges? Eigenlijk alles

Voorman schilder Freddy van den End

“In 2012 ben ik als leerling bij Rutges gestart. Daarna ben ik schilder geworden en vervolgens voorman. Ik had een goede leermeester, die me prima heeft begeleid. En ik heb ontzettend veel geleerd. In de eerste plaats natuurlijk veel technische kennis, zoals verfinzicht. Maar ook allerlei vaardigheden, zoals zelfstandig werken, organiseren en mensen aansturen. Eigenlijk heb ik álles bij Rutges geleerd. Alle dingen die belangrijk zijn in dit vak.”

Als voorman moet ik ervoor zorgen dat alles goed loopt qua planning en materiaal. Ik moet mijn ploeg tevreden houden, maar ook zorgen dat we onze productie halen. Rutges ondersteunt me hierin heel goed. Als ik ergens tegenaan loop, komt de projectleider meteen langs. En ik heb meerdere cursussen aangeboden gekregen op het gebied van leidinggeven en communiceren.

Sowieso zijn de zaken bij Rutges goed geregeld. Ons materieel is op orde, de sfeer is goed en als we iets nodig hebben dan krijgen we dat. Het leukste aan mijn werk vind ik de uitdaging. Elk huis, elk appartement is anders. Net als de omgeving en de reacties van bewoners. Het geeft veel voldoening om een blok woningen sterk te zien opknappen. Vooral als het verschil tussen de oude en nieuwe staat groot is, geeft dat een goed gevoel.


Elk project heeft zijn eigen uitdagingen

Planvoorbereider Berry van Wiggen

Sinds de middelbare school ben ik al bezig met de bouw. Mijn bijbaantjes en studies zijn altijd gericht geweest op de bouwtechniek. Na verschillende werkgevers in verschillende disciplines van de bouw ben ik in 2020 bij Rutges gestart. Het verbeteren en vernieuwen van bestaande woningen, de familiecultuur binnen het bedrijf en de klantteams waarin gewerkt wordt motiveren mij op het werk.

Als planvoorbereider ben je het startpunt van de uitvraag van de opdrachtgever. De opdrachtgever heeft een visie en daarmee ga je aan de slag. Ik ga zelf inspecteren op locatie, bedenk met de verzamelde data scenario’s en bespreek deze met de opdrachtgever. De verantwoordelijkheid voor de planuitwerking, communicatie met de opdrachtgever, kostenramingen, planning en aansturen van adviseurs maken het werk heel diverse en daarmee ben je een echte spil in het web. Elk project heeft weer zijn eigen uitdagingen waardoor geen enkel project dezelfde voorbereiding heeft. De interne samenwerking, vrijheid en variatie in het werk die ik bij Rutges ervaar, in combinatie met de goede voorzieningen en het mooie pand, geven mij veel voldoening. Voor het goed uitvoeren van mijn werkzaamheden ben ik van alle gemakken voorzien.


We weten wat we aan elkaar hebben

Voorman schilder Najim Harmachi

“Het belangrijkste voor mij als schilder is dat alles rondom mijn werk goed is geregeld. Dat ik krijg wat ik nodig heb aan materialen en materieel. Dat ons werk serieus wordt genomen. En dat we de tijd krijgen om te doen aan een gebouw wat gedaan moet worden.”

Bij Rutges zijn al die zaken prima in orde. We rijden in comfortabele bussen, zitten in luxe keten met alles erop en eraan en hoeven alleen maar te roepen als we iets nodig hebben. De arbeidsomstandigheden zijn gewoon netjes geregeld. Ook het loon is goed en wordt altijd op tijd uitbetaald.

Bijzonder aan werken bij Rutges is dat je veel te maken hebt met bewoners. Maar dat vind ik juist leuk. Als je mensen netjes benadert en gewoon je afspraken nakomt, is er niets aan de hand. Dan gaat het 9 van de 10 keer prima.

Het leukst aan mijn werk vind ik het om een gebouw sterk te zien opknappen. Het gevoel dat je van niets iets hebt gemaakt. Daarom vind ik vooral renovatieprojecten leuk om te doen. Onlangs hebben we in Amsterdam bijvoorbeeld een prachtig pand aan de Herengracht gerenoveerd. Ook veel voldoening geeft het plezier met collega’s. In ons team zijn we echt naar elkaar toegegroeid. We weten wat we aan elkaar hebben. En als de sfeer goed is, dan vliegt de dag voorbij.


Wat we vandaag goed hebben gedaan, gaan we morgen beter doen

Projectleider planmatig onderhoud Martijn Gunneman

Per toeval ben ik op 19 jarige leeftijd in aanraking gekomen met het schildersvak, voor enkele weken zou ik als uitzendkracht helpen bij een klein schildersbedrijf in de regio.
Al snel werd ik gegrepen door het mooie vak en besloot al snel om mezelf aan te melden voor een opleiding. Een aantal jaar heb ik zelf geschilderd alvorens ik de kans kreeg om mezelf verder te ontwikkelen.
We zijn inmiddels ruim 24 jaar verder en ben ik werkzaam als projectleider bij Rutges.

Naast de vele traditionele schilderwerkzaamheden voeren we ook het nodige bouwkundige werk uit en juist dat is hetgeen wat deze functie in dit bedrijf zo mooi en leuk maakt.
De diversiteit van contacten met ieder zijn of haar eigen belang spreekt mij ontzettend aan, het samenwerken met collega’s of het overleggen met diverse opdrachtgevers met uiteindelijk allemaal hetzelfde doel, te weten; kwaliteit, duurzaamheid en kwantiteit.

Het is mooi te ervaren dat Rutges een voorloper is op het gebied van duurzaamheid en dat ik mijn steentje daaraan mag bijdragen.


Een familiebedrijf met veel passie, ambities, maar ook innovatiekracht

Daniël Bontje

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Rutges vernieuwt en ik voel daarbij duidelijke verbondenheid met “ons” familiebedrijf. Rutges is een familiebedrijf met veel passie, ambities, maar ook innovatiekracht op het gebied van resultaat gericht samenwerken (RGS). Als commercieel manager ben ik verantwoordelijk voor onze vestiging in Utrecht en maak ik onderdeel uit van het managementteam. Invulling geven aan commerciële activiteiten, relatiebeheer, sturing in de planontwikkeling en bewaking van de orderportefeuille zijn één van de vele taken waar ik dagelijks mee bezig ben.

Naast deze primaire taken zet ik mijn ruime kennis en ervaring op gebied van RGS/ketensamenwerking in, om onze diensten te blijven verbeteren en optimaliseren. Door mijn ruime werkervaring bij Rutges vernieuwt (eerst als planvoorbereider, daarna accountmanager en nu commercieel manager) heb ik van diverse invalshoeken bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen van het bedrijf, maar ook projecten, samenwerkingen en tevens technische- en procesmatige innovaties.

De brede verantwoordelijkheid binnen het bedrijf geven mij uitdaging om te blijven presteren en daarmee onze processen en dienstverlening te blijven optimaliseren. Het leuke hierin is dat geen enkele dag hetzelfde is en elke dag weer een nieuwe uitdaging met zich meebrengt.