125 jaar hart voor de zaak

De springplank naar voren

Het jubileumjaar 2019 wordt in alle opzichten een bijzonder jaar. Met onze opdrachtgevers en medewerkers vieren we dit heugelijke feit en staan we stil bij de bijzonderheden die we hebben meegemaakt. Maar 2019 is ook het jaar waarin we een nieuwe vestiging openen in Amsterdam.

We starten daarnaast ook met een grote digitaliseringsslag op basis van “bron” data. En waarin we slimme exploitatie groeimodellen naar CO2 neutrale woningen doorontwikkelen. Dit lukt alleen maar met al die fantastische mensen die bij ons werken. Zij hebben het bedrijf met hun betrokkenheid tot dit bijzondere punt in de bestaans-geschiedenis gebracht.

Kortom, Rutges Vernieuwt is 125 jaar oud, maar zit nog vol energie! Werk jij mee aan onze toekomst?

2019 is het jaar waarin we een nieuwe vestiging openen in Amsterdam én het is het jaar waarin we starten met een grote digitaliseringsslag op basis van “bron” data!

Samenwerken aan de toekomst

Het huidige kantoor in Utrecht is al sinds 2008 gasloos en klimaat neutraal. Bodemwarmte, Warmte-Terug-Win ventilatie en zonnepanelen voorzien in de behoefte voor warmte en koelte. Het water van het dak wordt opgevangen en gebruikt om toiletten te spoelen. Het verduurzamen van gebouwen zit dus al lang in onze genen.

In 2013 realiseerde Rutges het grootste binnenstedelijke zonnepark van Utrecht. CO2 neutrale infra-rood verwarming wordt op dit moment getest. Ook de diverse concepten, zoals de badkamer-in-één dag, onderstrepen onze vernieuwingsdrang. Tegelijkertijd blijft Rutges dé specialist voor onderhoud aan gebouwen. Kenmerkend is dat Rutges vrijwel alleen nog programma-matig in plaats van projectmatig samenwerkt met haar klanten. Een win-win situatie!

1.250 Woningen verduurzaamd per jaar
8.800 Aantal graspollen 
in de voortuin
45.000 Aantal geregistreerde woningkenmerken per jaar
110.000 Kwh stroom opgewekt op eigen kantoorgebouwen

Betrokkenheid, sfeer en samenwerking

We zijn bijna klaar met ons project in Zwammerdam. Onderhoud aan 51 woningen aan de Buitendorpstraat e.o.

Van een van de bewoners ontving onze uitvoerder complimenten en een zak met paaseitjes voor de hele ploeg.Image attachment

We zijn bijna klaar met ons project in Zwammerdam. Onderhoud aan 51 woningen aan de Buitendorpstraat e.o.

Van een van de bewoners ontving onze uitvoerder complimenten en een zak met paaseitjes voor de hele ploeg.
... Bekijk meerMinder

3 weken geleden

Wij zijn trots op onze collega, Bart van Veen. Hij heeft zijn schildersdiploma niveau 2 behaald! Gefeliciteerd Bart!🎉

Wij zijn trots op onze collega, Bart van Veen. Hij heeft zijn schildersdiploma niveau 2 behaald! Gefeliciteerd Bart!🎉 ... Bekijk meerMinder

3 weken geleden

 

Reageer op Facebook

Gefeliciteerd pikkie

Lekker bartje😜

Gefeliciteerd Bart 👍🏽👍🏽

Gefeliciteerd

Michell van den Brink mis jou op.de foto

Gefeliciteerd Bart van Veen

Gelukkig sta jij op de foto en ik niet 😅

+ Meer reacties tonen

Voorman Najim en zijn ploeg werden vandaag getrakteerd op taart door een bewoonster. Dit als dank voor het meedenken aan de bereikbaarheid van haar balkon. Dat is nog een samenwerken!!

Voorman Najim en zijn ploeg werden vandaag getrakteerd op taart door een bewoonster. Dit als dank voor het meedenken aan de bereikbaarheid van haar balkon. Dat is nog een samenwerken!! ... Bekijk meerMinder

1 maand geleden

 

Reageer op Facebook

Klasse Najim👍

Hoe gaat die Nassie mannetje ?

Goed bezig Najim.

Toppers!

Ook op onze werkkleding is te zien dat wij dit jaar ons 125 jarig jubileum vieren. Met het zonnetje erbij is het goed vertoeven buiten. Op naar mooi lenteweer!

Ook op onze werkkleding is te zien dat wij dit jaar ons 125 jarig jubileum vieren. Met het zonnetje erbij is het goed vertoeven buiten. Op naar mooi lenteweer! ... Bekijk meerMinder

1 maand geleden

 

Reageer op Facebook

Mooie foto Karol Klimek

Voor woningbouwvereniging Havensteder is de ploeg van onze voorman Hennie Tomassen bezig met het planmatige onderhoud op het appartementengebouw de Bonvivant in Capelle aan den IJssel. De 50 appartementen worden van kleur veranderd. Het gebouw is een centraal wonen project en de bewoners vormen dan ook een hechte gemeenschap. Bewoners zijn erg tevreden en trakteren regelmatig op soep en ander lekkers.

#Rutges #Rutgesvernieuwt #Havensteder #Bonvivant #onderhoud #trakteren
... Bekijk meerMinder

1 maand geleden

Gisteren werd de ploeg werkzaam op het project in Zwammerdam (Buitendorpstraat e.o.) getrakteerd op friet en snacks door Woonforte.

Woonforte bedankt namens de mannen!

#Woonforte #rutges #rutgesvernieuwt #bedankt

Gisteren werd de ploeg werkzaam op het project in Zwammerdam (Buitendorpstraat e.o.) getrakteerd op friet en snacks door Woonforte.

Woonforte bedankt namens de mannen!

#Woonforte #rutges #rutgesvernieuwt #bedankt
... Bekijk meerMinder

2 maanden geleden

Sinds 4 juni vorig jaar zijn wij druk bezig met grote renovatiewerkzaamheden aan 96 woningen op het project Staringlaan te Papendrecht. We zijn bijna klaar met de werkzaamheden binnen in de woningen.  Daarna beginnen de werkzaamheden aan de lift en de entree. 

Renovatiewerkzaamheden hebben altijd een grote impact op de bewoners van de woningen. Kijk maar eens naar de fotos. 

O.a. vervangen badkamer, toilet, keuken, CV installatie, Mechanische ventilatie, alle draaidelen, HR++ glas

#Rutges #Rutgesvernieuwt #renovatie #Staringlaan #PapendrechtImage attachmentImage attachment

Sinds 4 juni vorig jaar zijn wij druk bezig met grote renovatiewerkzaamheden aan 96 woningen op het project Staringlaan te Papendrecht. We zijn bijna klaar met de werkzaamheden binnen in de woningen. Daarna beginnen de werkzaamheden aan de lift en de entree.

Renovatiewerkzaamheden hebben altijd een grote impact op de bewoners van de woningen. Kijk maar eens naar de foto's.

O.a. vervangen badkamer, toilet, keuken, CV installatie, Mechanische ventilatie, alle draaidelen, HR++ glas

#Rutges #Rutgesvernieuwt #renovatie #Staringlaan #Papendrecht
... Bekijk meerMinder

2 maanden geleden

 

Reageer op Facebook

Mooie project 👍

Vol enthousiasme beginnen we weer aan een nieuwe opdracht. Een mooi project van 34 woningen aan de Veerweg in Papendrecht.

Dit project omvat veel verschillende werkzaamheden. We gaan er o.a. de vloer en spouw isoleren, ramen, sloten en meterkasten vervangen. Mechanische ventilatie aanbrengen. Voeg- en loodwerk herstellen. Goten en dakgoten vervangen. En houtrot saneren en schilderwerk uitvoeren.

Collega's heel veel succes!

#Rutges #Rutgesvernieuwt #Veerweg #Papendrecht
... Bekijk meerMinder

2 maanden geleden

Recent hebben wij voor Habion onze eerste transformatie gerealiseerd. We hebben het huidige verzorgingstehuis BuitenZorg te Zuid-Scharwoude getransformeerd naar 35st zelfstandige woningen. Hieronder staan de voor en na fotos. 

Het bedankje van de bewoners (met een gemiddelde leeftijd van 85+) is de kers op de taart.
Daar doe je het voor!Image attachment

Recent hebben wij voor Habion onze eerste transformatie gerealiseerd. We hebben het huidige verzorgingstehuis BuitenZorg te Zuid-Scharwoude getransformeerd naar 35st zelfstandige woningen. Hieronder staan de voor en na foto's.

Het bedankje van de bewoners (met een gemiddelde leeftijd van 85+) is de kers op de taart.
Daar doe je het voor!
... Bekijk meerMinder

2 maanden geleden

Wij zijn het nieuwe jaar zeer feestelijk gestart. Dit jaar bestaan wij 125 jaar. Op maandag 7 januari was er een "magisch" jubileumontbijt in onze bedrijfshal met al het personeel, ruim 180 personen. Genietend van een heerlijk ontbijt en een optreden van niemand minder dan Victor Mids. ... Bekijk meerMinder

2 maanden geleden

 

Reageer op Facebook

Je bedoelt: een optreden met niemand minder dan Marius Rutges!!!

Gefeliciteerd en wat een mooie start van het jubileum jaar !!!

Het ziet er goed uit! Gefeliciteerden maak er weer een mooi jaar van.

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd !

Van harte gefeliciteerd met jullie mooie jubileum!

+ Meer reacties tonen

Wij wensen u fijne feestdagen en een mooi 2019!

Wij wensen u fijne feestdagen en een mooi 2019! ... Bekijk meerMinder

3 maanden geleden

 

Reageer op Facebook

Iedereen gelukkig en gezond 2019

Het uitvoeringsteam Overvecht werd getrakteerd door de bewoners portiek 5D Japuradreef. Leuk deze waardering!

Het uitvoeringsteam Overvecht werd getrakteerd door de bewoners portiek 5D Japuradreef. Leuk deze waardering! ... Bekijk meerMinder

3 maanden geleden

 

Reageer op Facebook

Toppie boys

Paul 👍😄

Wij houden niet alleen van hard werken maar is ook tijd voor gezelligheid#rutges#kerstworkshop#ladies🎄

Wij houden niet alleen van hard werken maar is ook tijd voor gezelligheid#rutges#kerstworkshop#ladies🎄 ... Bekijk meerMinder

3 maanden geleden

 

Reageer op Facebook

Gezellig, ziet. Er goed uit.

Appelbomen in Overvecht

In de wijk Overvecht is er al een lange periode overlast door ingrijpende groot onderhoud werkzaamheden. Dit onderhoud is nodig om het comfort en de energiezuinigheid van de woningen te verbeteren. De werkzaamheden worden nu afgerond. De tuinen en bestrating worden hersteld. Kinderen van de Maniladreef in Overvecht hebben de hoveniers geholpen bij het planten van een nieuwe appelboom in hun tuin. Na de werkzaamheden was de tuin behoorlijk geruïneerd. Met de aanplant van de appelboom ziet de tuin er weer een stuk mooier uit. Volgend jaar kunnen de kinderen appels plukken van hun nieuwe appelboom.

Appelbomen in Overvecht

In de wijk Overvecht is er al een lange periode overlast door ingrijpende groot onderhoud werkzaamheden. Dit onderhoud is nodig om het comfort en de energiezuinigheid van de woningen te verbeteren. De werkzaamheden worden nu afgerond. De tuinen en bestrating worden hersteld. Kinderen van de Maniladreef in Overvecht hebben de hoveniers geholpen bij het planten van een nieuwe appelboom in hun tuin. Na de werkzaamheden was de tuin behoorlijk geruïneerd. Met de aanplant van de appelboom ziet de tuin er weer een stuk mooier uit. Volgend jaar kunnen de kinderen appels plukken van hun nieuwe appelboom.
... Bekijk meerMinder

3 maanden geleden

Een mooi gebaar uit een onverwachte hoek. Collegas verrast door een bewoner.Image attachmentImage attachment

Een mooi gebaar uit een onverwachte hoek. Collega's verrast door een bewoner. ... Bekijk meerMinder

4 maanden geleden

Het project aan de Fideliolaan in Amstelveen is begonnen. We zijn gestart met het isoleren van de plafonds van de bergingen. 20 verhuiscontainers voor tijdelijke opslag staan klaar. Voor de start van de energetische verbeteringen van de gevels staan de trappentorens klaar met ook aan de voor- en achterzijde van de flat bouwliften. #datismooiwerk.nl#rutgesvernieuwt ... Bekijk meerMinder

4 maanden geleden

Rutges Vernieuwt heeft de MO15-1 van VSV Vreeswijk voorzien van mooie trainingspakken!Image attachment

Rutges Vernieuwt heeft de MO15-1 van VSV Vreeswijk voorzien van mooie trainingspakken! ... Bekijk meerMinder

5 maanden geleden

 

Reageer op Facebook

Mooie pakken!

Enorm bedankt!

Ben jij EPA-W adviseur en wil jij zelfstandig aan je eigen projecten werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Rutges Vernieuwt is een gecertificeerd bedrijf en daardoor bevoegd om energielabels voor woningen (EPA-W) te mogen uitgeven. We zijn op zoek naar een EPA adviseur, die zich bezig gaat houden met het opstellen van nieuwe energielabels voor woningbouw, het actualiseren van bestaande labels en het maken van maatwerkadviezen.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het correct inventariseren en afmelden van te onderhouden/renoveren gebouwen voor de energie-index.
Je participeert in bouwteams en werkt daarin samen met de opdrachtgevers, onderaannemers, toeleveranciers en andere belanghebbenden.
Je voert EPA-W inspecties uit en verwerkt de gegevens.
Je adviseert over duurzame energetische verbeteringen.
Je stelt energielabels vast en past deze aan.
Je ondersteunt de planvoorbereiders bij het uitwerken van oplossingen voor opdrachtgevers.
Wat vragen wij van jou?

Je bent in bezit van een HBO diploma of je hebt dit niveau bereikt door vergelijkbare werkervaring, bij voorkeur in de renovatie- en onderhoudsbranche (bouw).
Je bent in het bezit van het diploma EPA-W adviseur of bereid deze te halen.
Je hebt aantoonbaar bouwtechnisch inzicht en actuele kennis van de laatst wet- en regelgeving op het gebied van EPA-W.
Je bent een organisator en een flexibele teamspeler met een probleemoplossende en analytische benadering.
Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
Ons aanbod:

Rutges Vernieuwt biedt je een uitdagende en afwisselende functie. Je werkt in een team van collega’s die open staan om kennis met elkaar te delen. Er zijn volop mogelijkheden om je te ontwikkelen door het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen. Daarnaast krijg je een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

43 vakantiedagen bij fulltime dienstverband.
Premievrije pensioensopbouw.
Moderne, ergonomische werkplekken (met dubbele beeldschermen, elektronisch verstelbare bureaus, etc.) in een aantrekkelijk, transparant en volledig klimaatneutraal pand.
Gezellige teams en leuke bedrijfsuitjes.
Niet-verzuimbonus.
Winstuitkering (al ruim 10 achtereenvolgende jaren Rutges Vernieuwt).
Rutges Vernieuwt

Sinds 1894 is Rutges Vernieuwt actief in onderhoud en renovatie van vastgoed. Wij voeren zeer diverse projecten uit. Dit kan het schilderwerk van een woningencomplex zijn, maar ook de complete renovatie van de buitenschil en het interieur van een flatgebouw. Het energetisch verbeteren van woningen maakt steeds vaker deel uit van de werkzaamheden.

Solliciteren?

Wil jij ons team komen versterken? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar brams@rutgesvernieuwt.nl, ter attentie van Brigit Rams. Voor vragen kun je contact opnemen met haar opnemen op 06 - 30 46 92 80.
... Bekijk meerMinder

5 maanden geleden

Intentieovereenkomst Ymere getekend!

Op vrijdag 5 oktober tekende Ymere een intentieovereenkomst met haar gevelpartners Lenferink en Rutges Vernieuwt voor de verregaande samenwerking.  
Het doel is om samen op het gebied van innovatie, efficiency, kostenbesparing en het versnellen van het onderhoudsproces een hogere kwaliteit en grotere klanttevredenheid te bereiken. Binnen het co-makerteam gevelonderhoud wordt gebruik gemaakt van elkaars expertise ten behoeve van de optimale klantbeleving. In de huidige Pre-Award fase worden de komende maanden de laatste afspraken ingevuld en zal als afsluiting de samenwerkingsovereenkomst met een looptijd van vijf jaar getekend worden. 

Als Rutges Vernieuwt zijn wij bijzonder trots op deze samenwerking met Lenferink en Ymere. Een van de mooiste uitdagingen binnen dit contract is om het gevelonderhoud naar een hoger niveau te tillen, door ondermeer gebruik te maken van datasturing.

Intentieovereenkomst Ymere getekend!

Op vrijdag 5 oktober tekende Ymere een intentieovereenkomst met haar gevelpartners Lenferink en Rutges Vernieuwt voor de verregaande samenwerking.
Het doel is om samen op het gebied van innovatie, efficiency, kostenbesparing en het versnellen van het onderhoudsproces een hogere kwaliteit en grotere klanttevredenheid te bereiken. Binnen het co-makerteam gevelonderhoud wordt gebruik gemaakt van elkaars expertise ten behoeve van de optimale klantbeleving. In de huidige Pre-Award fase worden de komende maanden de laatste afspraken ingevuld en zal als afsluiting de samenwerkingsovereenkomst met een looptijd van vijf jaar getekend worden.

Als Rutges Vernieuwt zijn wij bijzonder trots op deze samenwerking met Lenferink en Ymere. Een van de mooiste uitdagingen binnen dit contract is om het gevelonderhoud naar een hoger niveau te tillen, door ondermeer gebruik te maken van datasturing.
... Bekijk meerMinder

5 maanden geleden

 

Reageer op Facebook

Van harte gefeliciteerd

Kom jij ons team versterken en samen met ons een potje hard werken en plezier maken?

Kijk op onze site voor interessante vacatures:
www.datismooiwerk.nl

Kom jij ons team versterken en samen met ons een potje hard werken en plezier maken?

Kijk op onze site voor interessante vacatures:
www.datismooiwerk.nl
... Bekijk meerMinder

7 maanden geleden

Strandfestival Zand voorzien van mooie strohoeden #rutgesvernieuwt ... Bekijk meerMinder

7 maanden geleden

Promotieteam Rutges Vernieuw!

Promotieteam Rutges Vernieuw! ... Bekijk meerMinder

7 maanden geleden

Aanwezig en genieten van een mooie dag! #rutgesvernieuwtImage attachment

Aanwezig en genieten van een mooie dag! #rutgesvernieuwt ... Bekijk meerMinder

7 maanden geleden

Morgen staan wij met een stand  op het Strandfestival Zand in Almere. 

Ken jij iemand die op zoek is naar een baan of interesse heeft in Rutges Vernieuwt? Laat hem/haar morgen een kijkje nemen bij standnummer 12 en bij een like op onze facebookpagina, ontvangt hij/zij deze leuke strohoed!

Morgen staan wij met een stand op het Strandfestival Zand in Almere.

Ken jij iemand die op zoek is naar een baan of interesse heeft in Rutges Vernieuwt? Laat hem/haar morgen een kijkje nemen bij standnummer 12 en bij een like op onze facebookpagina, ontvangt hij/zij deze leuke strohoed!
... Bekijk meerMinder

7 maanden geleden

De ploeg van Guus is na de vakantie weer verder gegaan met het onderhoud aan 121 woningen in de Javastraat en Sumatrastraat te Amersfoort.
#Portaal #AmersfoortImage attachment

De ploeg van Guus is na de vakantie weer verder gegaan met het onderhoud aan 121 woningen in de Javastraat en Sumatrastraat te Amersfoort.
#Portaal #Amersfoort
... Bekijk meerMinder

7 maanden geleden

Een verfrissende verrassing en een mooi compliment voor onze schildersploeg in Amersfoort! #portaal #Amersfoort

Een verfrissende verrassing en een mooi compliment voor onze schildersploeg in Amersfoort! #portaal #Amersfoort ... Bekijk meerMinder

8 maanden geleden