Rutges Vernieuwt sluit aan bij TBI

Rutges Vernieuwt en TBI Holdings B.V. (TBI) zijn verheugd dat Rutges aansluit bij TBI. Rutges Vernieuwt wordt hiermee een zelfstandige dochteronderneming van het Rotterdamse bouw- en installatiebedrijf. Sinds de oprichting in 1894 heeft Rutges zich ontwikkeld tot dé specialist in duurzaam onderhoud en renovatie aan gebouwen voor woningcorporaties.  Rutges Vernieuwt is met name actief op het gebied van onderhoud en renovatie van corporatiewijken rondom Amsterdam & Utrecht. De huidige directeur Dennis Rutges blijft verantwoordelijk voor de onderneming.

Dennis Rutges: “Voor onze klanten is de aansluiting bij TBI een belangrijke mijlpaal, omdat we hiermee onze ambities voor een duurzame toekomst nog sneller kunnen realiseren. Het binnen handbereik krijgen van aanvullende installatietechnische kennis en kunde vanuit TBI draagt hier aan bij. Daarnaast waarderen wij het feit dat TBI met haar stichtingsmodel een lange termijn visie heeft waarin de belangen van klanten en medewerkers voor lange termijn geborgd zijn. Daarmee is deze samenwerking voor onze medewerkers absoluut goed nieuws. TBI biedt met haar TBI Acdmy  en het TBI Studiefonds directe voordelen voor de ontwikkeling van onze medewerkers en hun kinderen. De strategie, lange termijn visie en cultuur van TBI passen ons goed, wat maakt dat dit voor ons een hele mooie stap voorwaarts is.”

Bart van Breukelen (voorzitter Raad van Bestuur TBI Holdings B.V.): “Wij zijn zeer tevreden dat wij onze positie in de renovatie- en onderhoudsmarkt in de Randstad kunnen versterken met een gerenommeerde partij als Rutges Vernieuwt. Hiermee zetten wij een belangrijke stap in onze strategie om de energietransitie en duurzame renovatie van corporatiewoningen te versnellen. Rutges is een hele mooie aanvulling op onze bouwondernemingen en techniekbedrijven en past qua bedrijfscultuur goed bij TBI.”

De overdracht van aandelen  is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringsprocedure van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De aandelenoverdracht zal naar verwachting, na het ontvangen van de ACM goedkeuring, uiterlijk begin maart 2023 worden afgerond.

Over TBI
TBI is een groep van 19 ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. TBI-ondernemingen zijn actief in vastgoed, wonen, utiliteit, technologie en mobiliteit en beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra. De TBI-ondernemingen opereren elk onder hun eigen naam, maar werken ook met elkaar samen. Voor opdrachtgevers leidt deze krachtenbundeling tot meerwaarde. Voor TBI vormt deze werkwijze een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie en synergie. Bovendien vergroten we zo onze slagkracht en expertise op het gebied van multidisciplinair ontwikkelen, bouwen en onderhoud.

Lees ook:

Vreewijk een groene oase midden in een wereldstad

Lees meer

Een hele mooie uitdagende klus voor de komende 2 jaar!

Lees meer