Klimaatpaviljoen - een groene toekomst

Een van de mooie duurzame “sponsorprojecten” waar wij als Rutges aan meegewerkt hebben is het klimaatpaviljoen in Zeist. Door het leveren van al het benodigde circulaire en FSC hout. Ook heeft een van onze timmermannen, André Burger, als vrijwilliger veel timmerwerk verricht. Met dit project hebben wij weer een goede bijdrage kunnen leveren aan een “groene toekomst”.

Het klimaatpaviljoen is een unieke plek waar particulieren kunnen zien en ervaren hoe je je huis en tuin kunt aanpassen aan het veranderende klimaat. Op, in en aan het gebouwtje zijn verschillende groene daken, diverse soorten waterdoorlatende verharding en oplossingen voor afkoppelen, opslag en infiltratie van regenwater te zien. De Boswerf is daarmee de enige openbaar toegankelijke plek waar aanpassing aan een veranderend klimaat zo praktisch wordt getoond.

Op donderdag 2 juni hebben Wethouder Wouter Catsburg van de gemeente Zeist,  Hoogheemraad Constantijn Jansen op de Haar van het waterschap De Stichtse Rijnlanden en Stef Meijs, programmamanager klimaatadaptatie bij de Provincie Utrecht het klimaatpaviljoen op de Boswerf in het Zeisterbos geopend.

Lees ook:

Rutges Vernieuwt sluit aan bij TBI

Lees meer

Vreewijk een groene oase midden in een wereldstad

Lees meer