Nul op de meter, een duurzame toekomst

28 eengezinswoningen “Nul op de meter” (NOM) en 28 maisonnettewoningen “Bijna Nul op de Meter “ (BOM), helemaal klaargestoomd voor een duurzame toekomst!

Met de gekozen energiemaatregelen zijn de eengezinswoningen nul-op-de-meter woningen geworden. Door het grote aantal zonnepanelen op het dak krijgen deze woningen voldoende capaciteit om met een gemiddeld energieverbruik quitte te draaien. 

Voor het verwarmen van de woning en het water kreeg elke woning een warmtepomp in plaats van de cv-ketel. De warmtepomp haalt de warmte uit de bodem en werd daarom geplaatst in elke tuin. Er werden nieuwe convectoren, mechanische ventilatieboxen met CO-sensoren en Climarad WTW geïnstalleerd. De nieuwe installaties zijn voorzien van energiemonitoring waarmee onnodig energieverbruik kan worden opgespoord en energiebesparende maatregelen in kaart kunnen worden gebracht. De woningen kregen vloer- en dakisolatie, zonnepanelen, volledig nieuwe geïsoleerde gevels met kunststof kozijnen en triple glas. Aan de hand van de wensen van de bewoners zijn er splinternieuwe keukens, badkamers en wc’s geïnstalleerd.

Een bijzonder project want elke dag leverden wij een compleet gerenoveerde woning op die binnen 18 dagen helemaal was verduurzaamd en geen gebruik meer maakte van gas.

  • Project Lauwers
  • Locatie Alphen aan de Rijn
  • Opdrachtgever Woonforte
  • woningen 56

Andere projecten

Zomaar 207 Dutilhhuis klanten

Lees meer

Boomberg Liv inn is een plek waar je betekenisvol leeft

Lees meer