Tel uit je ruimtewinst!

Meer comfort, minder geluidoverlast en een groter gevoel van veiligheid. Dat waren slechts enkele van de vele voordelen die bewoners noemden nadat Rutges Vernieuwt de verduurzaming van hun woningen had afgerond. Met als klap op de vuurpijl: 9 vierkante meter extra woonruimte voor iedereen die dat wilde.

Alle bewoners konden namelijk kiezen: óf hun oude, inpandige balkon behouden, óf het bij de woonkamer trekken. Bewoners die kozen voor het laatste, kregen er een serre van 9 vierkante meter bij. Behalve ruimtewinst levert dit ook geld op: de extra isolatielaag zorgt voor een lagere energierekening.

Een mooie bonus, in een project waarover bewoners sowieso al te spreken waren. Ze kregen een nieuwe keuken en nieuwe kozijnen, de entree en de gevels werden opgeknapt, en er kwam een nieuwe verwarmingsinstallatie. Ook werden de stalen hekwerken op de galerijen vervangen door transparant gekleurd glas. 

In totaal ondergingen 126 sociale huurwoningen een grondige metamorfose. Een goed voorbeeld van een project waarin visuele en energetische verbeteringen prachtig samengaan. En bewoners blij werden gemaakt door ze zelf te laten kiezen. 

  • Project Ariaweg
  • Locatie Amersfoort
  • Opdrachtgever De Alliantie
  • Uitvoering 2016 – 2017
  • Aanneemsom € 6.600.000
  • Typisch Rutges
    • Meer keuze 
voor bewoners
Het vermelden waard:

E-Sequent in een notedop

Opdrachtgever aan het woord

Iedere keer leren we bij

“De opgaves waar we samen voor staan zijn groot en veelomvattend. Iedere keer leren we bij en is het uiteindelijke resultaat zoals bij de Ariaweg in Amersfoort indrukwekkend te noemen.”

Noortje van der Have,
senior gebiedsontwikkelaar
bij De Alliantie.
Meer weten over ‘tel uit je ruimtewinst!’?

Bel of e-mail Ko Enkelaar

030 – 890 64 12jjenkelaar@rutgesvernieuwt.nl