Twee vliegen in één klap

Het Vechtzoom-complex in de Utrechtse wijk Overvecht was hard aan renovatie toe, onder andere omdat de gemetselde gevels constructief waren beschadigd. Daarnaast wilde Mitros de woningen graag laten verduurzamen. Technisch lagen er echter een aantal uitdagingen, waardoor eerdere ontwikkelstudies nog geen rendabel scenario hadden opgeleverd.

Rutges Vernieuwt bood Mitros verschillende renovatiescenario’s aan, volgens de methode van resultaatgericht samenwerken. Met een innovatieve oplossing voor het isoleren van de buitenschil konden we een haalbaar plan ontwikkelen binnen het beschikbare budget.

In 2 fasen vervingen we de complete interieurs van de woningen en de gehele buitenschil, terwijl huurders gewoon in hun woning bleven wonen. Daarnaast voorzagen we alle daken van zonnepanelen. Hiermee werd één van de grootste zonnepanelenparken op Utrechtse woningen gerealiseerd, goed voor 500.000 kWh uur per jaar. De energiezuinigheid van de woningen steeg spectaculair: van energielabel E/F naar A/B.

Hier werd één van de grootste zonnepanelenparken op Utrechtse woningen gerealiseerd. De energiezuinigheid van de woningen steeg spectaculair!

 • Project Vechtzoom
 • Locatie Utrecht
 • Opdrachtgever Mitros
 • Uitvoering Fase 1: 2012-2014
  
Fase 2: 2018-2019
 • Typisch Rutges
  • Renovatie en verduur
zaming hand in hand

  • Intensieve begeleiding van bewoners door onze eigen woonconsulenten
Het vermelden waard:

Bewoners aan het woord

Het contact met woonconsulent Johan was prima

“We hebben tijdens de renovatie weinig contact gehad met de werklui zelf, maar wel met uitvoerder Jan Taapken en woonconsulent Johan. En dat was een prima contact We zijn ook thuis gebleven tijdens de werkzaamheden. We hebben geen gebruik hoeven maken van de tijdelijke woning. Het ging eigenlijk prima.”

Fam. Griekspoor. Renovatie van badkamer en toilet.
Duur: 2 weken.
Meer weten over ’twee vliegen in één klap’?

Bel of e-mail Daniël Bontje

06 – 20429370djjbontje@rutges.nl

Andere projecten

Nul op de meter, een duurzame toekomst

Lees meer

Zomaar 207 Dutilhhuis klanten

Lees meer