Niet uit het veld te slaan

Als je de woonomgeving van 360 gezinnen een flinke make-over mag geven, is dat natuurlijk een grote eer om te doen. Zeker als die gezinnen je met open armen ontvangen. Dat gevoel hield onze schildersploeg over aan deze prachtklus in de Amsterdamse Bijlmer, waar we 2 flats van 10 verdiepingen van top tot teen onder handen namen. 

Zowel de voor- als achterkant van de gebouwen werden volledig geschilderd, net als de balkons. De oude privacyschermen (staal met glas) vervingen we door wegdraaibare, kunststof schermen. En op verzoek van de bewoners wijzigden we de kleur van de voordeuren van grijs naar het oorspronkelijke grasgroen. Ook knapten we in de wintermaanden de trappenhuizen op. 

Voor onze vaklieden huurden we een zakelijke ruimte in de buurt, die toevallig leegstond. De balkons benaderden we met een hangbrug, zodat steigers niet nodig waren. En door de privacyschermen tijdelijk weg te draaien, konden we tegelijkertijd meerdere woningen schilderen.

Mede dankzij het uitstekende contact met de huismeester en een goede informatievoorziening aan bewoners verliep het project naar wens. Na afloop was iedereen zeer te spreken over het resultaat: bewoners beoordeelden ons met gemiddeld een 8,8. 

Op verzoek van de bewoners wijzigden we de kleur van de voordeuren van grijs naar het oorspronkelijke grasgroen.

  • Project Haag en Veld
  • Locatie Amsterdam
  • Opdrachtgever Rochdale
  • Uitvoering September 2016 t/m juli 2017
  • Typisch Rutges
    • Grote projecten tot in de puntjes geregeld
    • Goede afstemming met bewoners
Het vermelden waard:

Opdrachtgever aan het woord

Nooit ontbrekend enthousiasme en humor

“De samenwerking met Rutges is gestart in 2015 met een Co-maker Overeenkomst Prestatiegericht Schilderwerk. Daarmee werd Rutges een nieuwe ketenpartner in het planmatig onderhoud van Rochdale en kreeg het vertrouwen van Rochdale. 

Door de professionele houding en met een kritisch oog kijkend richting eigen organisatie en de opdrachtgever, werkt Rutges continue aan verbetering van interne en externe werkprocessen en de klanttevredenheid.

Nooit ontbrekend enthousiasme en humor maken het samenwerken met Rutges erg prettig. Ga zo door.”

Paul Procée, adviseur Vastgoed.
Woningstichting Rochdale Vastgoed.
Meer weten over ‘niet uit het veld te slaan’?

Bel of e-mail Dennis Rutges

030 – 890 64 01dcrutges@rutges.nl

Andere projecten

Boomberg Liv inn is een plek waar je betekenisvol leeft

Lees meer

Nul op de meter, een duurzame toekomst

Lees meer